Postbariatrik Estetik Cerrahi - Antalya Obezite | Prof.Dr. Nurullah Bülbüller

Postbariatrik Estetik Cerrahi

Bariatrik cerrahi ile fazla kiloları verme sonrası, sağlığına kavuşan kişiyi, fiziksel bir sorun bekler:  Fazla kilolar verildikten sonra esnemiş olan deri ve derialtı dokuların sarkması istenmeyen ve hoşnutsuzluk yaratan bir görüntüye neden olur.  Sarkmalar karın, sırt, bel ve kalça ile  uyluklarla üst kollarda cilt ve cilt altı dokunun sarkma gösterdiği  vücut bölgelerindendir. Kadınlarda bu bölgelere göğüslerde eklenmelidir.  Her zayıflayan bireyde bütün bu sonuçların bir arada olması beklenmez. Bazı post bariatrik vakalarda sadece karın cildinde sarkma olurken, bazılarında yukarıda sayılan bölgelerin tümünde cilt fazlalığı tablosu ile karşılaşılabilir.

Bariatrik cerrahi sonrası cilt sarkmalarını ve vücut kontürünü düzeltmek üzere plastik cerrahi ne zaman devreye girmelidir?

Ortalama olarak 12 ile 18 ay geçmelidir cevabı bu soruya verilen en yaygın cevaptır.  Bazı hastalar 9 aya kadar kilo verip yeterli düzeye ulaştıkları gibi, bazı hastalarda da bu bir yıldan uzun sürebilir. Uygun body mass  (vücut ağırlık) indekse ulaşılması, sağlık parametrelerin uygun olması estetik operasyonlara başlama açısından sakınca olmadığının belirteçleridir. İyi bir beslenme durumunun oluşması ve gelinen kilodan daha fazla zayıflanamaması estetik cerrahi operasyonları için diğer haklı başvuru sebepleridir.

Bariatrik  cerrahi sonrası oluşan cilt sarkmalarının düzeltileceği  plastik cerrahi operasyonlarının başlıcaları, belt lipektomi (sirküler lipektomi; 360 derece abdominoplasti), klasik abdominoplasti (liposuction ilaveli veya ilavesiz), kol germe, uyluk germe, meme küçültme, meme dikleştirme, meme büyütme, açık veya kapalı jinekomasti düzeltmesi gibi  başlıklarla sayılabilir.

Sağlığınıza bir adım uzaktasınız!

Ön Görüşme ücretsizdir!

Bizimle iletişime geçerek aklınızda ki tüm soruları uzman destek ekibimizden  yanıtlamasını isteyebilirsiniz.
Ön Görüşme Ücretsizdir.

Belt lipektomi

Kesinin kasıkların üstünden kalça üstlerine döndüğü tam yuvarlak bedeni çevreleyen kesidir ve izi kemer altında kalır. Gövde cildinin aşağı, kalça  ve basen cildinin yukarı çekilmesi sureti ile germe işlemidir. Kontür düzeltmeyi daha da iyileştrmek için yağ grefti uygulanabilir.

Abdominoplasty (karın germe)

Karın ön duvarındaki ciltte sarkmaların düzeltilmesi, alttaki kasların daha gergin hale getirilmesi işlemidir. Bu işlemde cilt altı yağ dokusu fazla ise liposuction işlemi ile yağ alımı yapılarak karın germe operasyonunun daha iyi sonuçlanması sağlanır.

Yukarıda saydığımız iki ameliyattan sonra 4 gün pansuman ve sıkı bandaj, üç hafta boyunca korse kullanımı gereklidir. Hastaneye yatış süresi ortalama 2 gündür.

Kol Germe (barioplasti)

Cilt fazlalığının, sırta doğru devam edip etmeme durumuna göre cerrahi teknik seçilir. Kolda izole cerrahi işlemlerde iz, üst kolun iç kısmında kalır. Operasyon sonrasında pansuman ve bandaj bir hafta sürdürülmelidir. Hastanede kalış süresi ortalama bir gündür.

Uyluk Germe

Uyluğun iç yüzünde, kasığa doğru uzanan kesi ile yapılan işlemdir.  Diz bölgesinin üzerinden kalça ve kasıklara kadar daha gergin bir uyluk görüntüsü sağlanır.  İz uyluk iç yüzünde kalır.

Operasyondan sonra uyluk için korse kullanımı gereklidir. Hastanede kalış süresi ortalama bir gündür. Hareketi engelleyen bir durum oluşmaz.  Kişi kendi ihtiyaçlarını rahatlıkla görebilir

Göğüs Estetiği

Zayıflama sonrası göğüslerin sarkma, küçülme ve içinin boşalması durumuna göre,  göğüs dikleştirme ve büyütmenin beraber olduğu işlem daha sık yapılır. Yeterli dokusu olan ve  ek büyütme talebi olmayanlarda sadece  meme dikleştirme işlemi yapılır. Halk arasında meme toparlatma işlemi olarak tabir edilen bu operasyonda silikon implant kullanma ihtiyacı yoktur. Göğüs volümü azalmış vakalarda meme dikleştirme işlemine silikon implant ile büyütme eklenir.

Jinekomasti düzeltmesi

Erkeklerde göğüs estetiği önem arz etmektedir. Özellikle yaz aylarında denize veya havuza girme, ince giyinme gibi doğal talepler olmaktadır. Göğüsleri büyük ve sarkık olan erkeler bu bağlamda sıkıntı yaşamakta ve bu sıkıntıdan kurtulmak için plastik cerrahlara başvurmaktadırlar.

Sağlığınıza bir adım uzaktasınız!

Ön Görüşme ücretsizdir!

Bizimle iletişime geçerek aklınızda ki tüm soruları uzman destek ekibimizden  yanıtlamasını isteyebilirsiniz.
Ön Görüşme Ücretsizdir.

Önce - Sonra

Antalya Obezite Ekibimiz

Prof.Dr. Nurullah Bülbüller

Obezite ve Metabolik Cerrahi

Op.Dr. Şükrü Özdemir

Obezite ve Metabolik Cerrahi

İletişime Geçin - Antalya Obezite

Ekibimiz 24 saat içinde sizinle irtibat kuracaktır.

Adres

Güzeloba, Havaalanı Bulvarı, 2246. Sk. No:9, 07230 Muratpaşa/Antalya

Bizi Arayın

+90 533 405 25 07

Email Us

info@antalyaobezite.com

Antalya Obezite

Randevu
Alın!

Obezite Cerrahisi / Mide Balonu

Bilgi almak istediğiniz tedavi için iletişime geçebilirsiniz.

Erhalten Sie eine kostenlose Beratung

Bitte geben Sie unten Ihre Daten ein und wir werden uns innerhalb von 24 Stunden mit Ihnen in Verbindung setzen, um einen kostenlosen Termin zu vereinbaren.

Get a Free Consultation

Please provide your details below and we will contact you within 24 hours to schedule your free appointment

Ücretsiz Konsültasyon

Lütfen bilgilerinizi aşağıya girin ve ücretsiz randevunuzu planlamak için 24 saat içinde sizinle iletişime geçeceğiz